Delegacija EU zakupit će dio zgrade Vječne vatre

Radiosarajevo.ba
Delegacija EU zakupit će dio zgrade Vječne vatre
Foto: Grad Sarajevo / Zgrada Vječna vatra

Prizemlje zgrade Vječne vatre dodijelit će se u zakup Delegaciji Evropske unije u BiH, odlučilo je Gradsko vijeće Grada Sarajeva na današnjoj sjednici.

Zakupljeni prostor koristit će se u svrhu otvaranja i rada EU informativnog centra.

Poznata zgrada “Vječne vatre”, koja se nalazi u ulici Maršala Tita br. 62, u skladu s odlukom Vlade FBiH dodijeljena je Gradu Sarajevu na korištenje.

„Ovo je jedna od najvažnijih odluka Grada Sarajeva. Procijenili smo da bi bilo dobro da imamo 2000 kvadrata koje možemo servisirati, ostalo smo smatrali da trebamo dati na korištenje. Jedan dio tih prostorija će ostati Ministarstvu finansija KS, a dio prizemlja će koristiti EU“, pojasnio je gradonačelnik Abdulah Skaka i naglasio važnost političke dimenzije i poruke da sjedište Grada Sarajeva i EU bude na istom mjestu.

Istakao je i isplativost ovog poteza jer će značajan dio sanacije zgrade Vječne vatre uraditi Evropska unija.

"Doprinos razvojnim ciljevima kako Sarajeva tako i naše države, jesu projekti EU delegacije koji čine suštinsko ulaganje u budućnost zemlje.

Učesnik u velikom broju EU projekata je i Grad Sarajevo, što je iskorak u realizaciji budućih razvojnih planova, kao i aktivnosti koje se vode u smjeru pozicioniranja Sarajeva kao lidera u državi", saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije