Delegacija EU u BiH reagovala na jezivu izjavu zločinca Kordića

6
Radiosarajevo.ba
Delegacija EU u BiH reagovala na jezivu izjavu zločinca Kordića
Foto: EPA - EFE / Dario Kordić

Povodom iskaza ratnog zločinca Darija Kordića da bi ponovio sve zbog čega je bio u zatvoru, a što su ratni zločini, reagovala je Delegacija EU u BiH.

"Sramotna izjava Darija Kordića da se ne kaje zbog svojih postupaka tokom rata od 1992. do 1995. godine pokazuje užasan nedostatak stida i empatije prema svima koje su ubile snage koje je on predvodio tih godina", navode iz Delegacije EU u BiH.

Iz Delegacije EU u BiH naglašavaju kako su ratni zločini nad nedužnim civilima zbog kojih je Kordić bio zatvoren iscrpno dokumentovani i dokazani na sudu.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

"To su utvrđene činjenice. Umjesto da razmišlja o životima koje je svojim djelima uništio i posljedicama koje trpe porodice njegovih žrtava, on je odlučio dati nečuvene komentare koji glorifikuju njegove postupke i produbljuju traumu svih onih koji su pogođeni ratom", dodali su.

Dodali su kako takvi komentari drže Bosnu i Hercegovinu zarobljenu u prošlosti i trebaju ih u potpunosti osuditi svi koji se zalažu za istinu, pravdu i istinsko pomirenje.

Sve reakcije na jezivu izjavu Darija Kordića čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije