Delegacija EU demantirala tvrdnje o otkazivanju puta za Tegeltiju i Jukić

Radiosarajevo.ba
Delegacija EU demantirala tvrdnje o otkazivanju puta za Tegeltiju i Jukić
FOTO: europa.ba / Delegacija EU u BiH

Prema pisanju određenih medija da je zbog afere koja potresa pravosudne institucije u Bosni i Heregovini otkazan odlazak predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije i njegove zamjenice Ružice Jukić u Pariz, oglasila se i potpredsjednica VSTV-a kazavši da je zatražila odgovor iz Pariza. 

Žurnal: Tegeltija i Jukić skinuti sa spiska putnika u Pariz

Odgovor koji je dobila prenosimo u cjelosti:

"Delegacija EU u BiH reagirala je na tvrdnje medija da je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija i potpredsjednik Ružica Jukić uklonjeni sa liste osobe koje su učestvovale u putovanju u Pariz organizirane kroz EU4Justice projekt, te je u utorak izjavila da je njihov partner zadužen za provedbu projekta (Justice Cooperation Internationale) poslao službeni poziv u kojem je jasno navedeno da je ovo tehnička studijska posjeta u radu na finansijskim istragama i upravljanju javnim tužilaštvima. Menadžer projekta za EU4Justice Isabelle Arnal izjavio je da je projekat tehnički prilagođen, zbog čega će samo pravnici u Pariz otići u Pariz, a ovo putovanje će se koristiti kao priprema za posetu visokih zvaničnika početkom 2020. godine. , Arnal je rekao da je glavni tužilac BiH Gordana Tadić također na listi visokih zvaničnika pozvanih da posjete 2020. godine", navodi se u pismu koje je medijima proslijedila Ružica Jukić. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije