Delegacija Ambasade Francuske posjetila FUP

0
Radiosarajevo.ba
Delegacija Ambasade Francuske posjetila FUP
Foto: FUP / Sastanak delegacija

Održan je sastanak delegacija Ambasade Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, na čelu sa Nj.E. ambasadoricom Christine Toudic, te saradnicima Guillaume Bouleau direktorom firme GBL Consulting, majorom Seurpe Pascal, vojno-tehničkim savjetnikom, Romigue Vanessa, asistenticom policijskog atašea, posjetila je Specijalnu policijsku jedinicu Federalne uprave policije (FUP), a sve u sklopu francusko-njemačke inicijative „Mapa puta za lako i malokalibarsko oružje za Zapadni Balkan“, sa naglaskom na osiguranje zaliha oružja policijskih agencija, municije i oružarnica.

Prilikom današnje posjete delegaciji Ambasade Republike Francuske BiH, komandant Specijalne policijske jedinice, Mustafa Selmanović i pomoćnik komandanta Elvir Džuho su prezentirali rad ove Jedinice stavljajući akcenat na povod i temu posjete.

Također, u prostorijama Ambasade Republike Francuske, rukovodstvu Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije prezentovan je francuski sistem upravljanja zalihama vatrenog oružja od strane francuske kompanije GBL Consulting.

Ustavni sud donio odluku: Hoće li SNSD-u biti oduzet mandat četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

Ustavni sud donio odluku: Hoće li SNSD-u biti oduzet mandat četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

U konačnici razgovarano je i o načinima budućeg djelovanja i međusobne saradnje između Federalne uprave policije i Ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini, koja je od izuzetnog značaja za ove dvije države, saopćeno je iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije