Dekan Turčalo: Inspekcija nije utvrdila nedostatke u vezi s diplomom Nermina Hodžića

5
Radiosarajevo.ba
Dekan Turčalo: Inspekcija nije utvrdila nedostatke u vezi s diplomom Nermina Hodžića
Foto: Kolaž / Nermin Hodžić, Sead Turčalo

Proteklih dana u dijelu bosanskohercegovačkih medija objavljena je informacija da inspekcija istražuje navodno sumnjivu diplomu kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Općine Ilijaš Nermina Hodžića.

Navodno je Hodžić prilikom ranijeg zaposlenja dostavio diplomu iz Islamske Republike Iran koju je nostrificirao Fakultet političkih nauka u Sarajevu, na kojem je Hodžić i magistrirao. Pojavila su se i određena pitanja u vezi s potvrdama o radnom stražu ovog kandidata po osnovu kojih je zasnovao radni odnos na rukovodećoj poziciji u javnoj ustanovi.

Povodom špekulacija i navoda o inspekcijskim provjerama oglasio se dekan Fakulteta političkih nauka Sead Turčalo.

Dvije snažne eksplozije odjeknule Bejrutom, veliki broj mrtvih i ranjenih

Dvije snažne eksplozije odjeknule Bejrutom, veliki broj mrtvih i ranjenih

"Inspekcija je vršila provjeru navoda iz prijave u vezi nostrifikacije i studija Nermina Hodžića. Tokom inspekcijskog nadzora nisu utvrđene nikakvi nedostaci, niti smo od inspekcije dobili bilo kakvo negativno rješenje u ovom slučaju", izjavio je za portal Radiosarajevo.ba, dekan Turčalo.

Hodžićev protukandidat je Amar Dovadžija, kandidat "Trojke", koji će u nedjelju, 6. oktobra, odmjeriti političke snage na 8. Lokalnim izborima.

Inače, predizborna kampanja za lokalne izbore koji se održavaju u BiH počela je 6. septembra i trajat će mjesec dana - izbori se održavaju 6. oktobra, a sve o izborima možete pratiti OVDJE.

/ Anketa

Da li ćete glasati na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije