Dekan sarajevskog fakulteta pozitivan na COVID-19: Sjajno se osjećam, ne znam otkud mi

M. R. S.
Dekan sarajevskog fakulteta pozitivan na COVID-19: Sjajno se osjećam, ne znam otkud mi
Foto: PPF / Muhamed Brka

Muhamed Brka, dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, pozitivan je na novi soj koronavirusa, potvrdio je sam Brka za Radiosarajevo.ba.

"Sjajno se osjećam. Dobro sam. nemam nikakvih simptoma. U samoizolaciji sam zajedno s porodicom, 14 dana. Ne znam gdje sam se zarazio. Ko će znati odakle je. Svo vrijeme sam radio na fakultetu, bio u kriznom štabu, a moja prva saradnica, sekretarica, je negativna, kao i šefica računovodstva", rekao je Brka.

Istakao je da su nalazi testiranja 36 zaposlenika fakulteta stigli danas i samo je on pozitivan, nalazi novih 35 zaposlenika će biti sutra, dok će se treća grupa, od također 35 zaposlenika, testirati u petak i nalaze će imati u ponedjeljak.

"Volio bih da ovo ostane samo na meni", dodao je Brka.

Istakao je i da studenti ništa neće osjetiti, da je nastava bila onlina i da će i ispiti biti online.

"Pozitivno je da ćemo imati kompletan skrining", dodao je Brka.

No, naglasio je da ih zdravstveni sistem nije prepoznao i da su se sami javili Zavodu za javno zdravstvo.

Ispričao je da su imali jednu uposlenicu koja je u vrijeme izolacije, dok je bila kući, ustanovila da je bolesna.

"Bila je liječena i izliječena je. Na početku marta troje, četvero zaposlenika su bili bolesni, javili su se ljekaru, ali nisu slati na testiranje. Dvoje je u četvrtak samoinicijativno uradilo privatno serološko testiranje i utvrdilo se da su prebolili COVID-19. Javili su se Zavodu za javno zdravstvo i oni su rekli da se preventivno svi testiraju, ali da nema razloga da se brinemo", kazao je dekan Brka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije