Debeli minus, pa novi snijeg tokom dana: Pred nama su ledeni dani, evo kada stiže otopljenje u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Debeli minus, pa novi snijeg tokom dana: Pred nama su ledeni dani, evo kada stiže otopljenje u BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg / Ilustracija

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme, u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -10 stepeni, Bjelašnica -6, Bugojno, Sarajevo, Srebrenica i Zenica -4, Ivan Sedlo i Livno -2, Drvar i Tuzla -1, Doboj, Široki Brijeg i Stolac 0, Banja Luka, Bijeljina, Mostar, Prijedor, Sanski Most i Trebinje 1, Bihać 2, Gradačac 3, Neum 6 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 9 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u prvoj polovini dana oblačno sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša koja se može i lediti u dodiru sa tlom. U drugoj polovini dana prestanak padavina i postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne i sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Prvi dio dana će proteći uz tmurno vrijeme, sa povremenim padavinama, što bi kod meteoropata moglo uzrokovati poteškoće u vidu lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Povoljna okolnost je da će jutarnje temperature blago porasti, pa će i osjet hladnoće biti slabije izražen. U poslijepodnevnim satima, sa razvedravanjem, opšta slika djleimično će se popraviti. Neophodno je i dalje posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Objavljena je prognoza do petka:

ZA 24. 1. 2024 (srijeda), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/objavljena-prognoza-do-6-februara-najavljen-snijeg-a-onda-slijedi-promjena-vremena/530047[/related] 

ZA 25. 1. 2024 (četvrtak), u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne i sredinom dana u nizinama sa prolaznom slabom kišom, a u višim područjima sa snijegom. Na jugu zemlje bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni. 

ZA 26. 1. 2024 (petak), više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Novo naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 13 stepeni, mnavodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije