Davor Dragičević za Radiosarajevo.ba o najavi novih hapšenja zbog ubistva njegovog sina Davida

1
N. Ć.
Davor Dragičević za Radiosarajevo.ba o najavi novih hapšenja zbog ubistva njegovog sina Davida
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Davor Dragičević

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dostavilo je danas Tužilaštvu BiH predmet istrage o ubistvu mladića Davida Dragičevića.

Nova hapšenja bi trebala biti izvršena na području Banja Luke, a naredbu o sprovođenju istrage protiv NN izvršilaca za krivično djelo ubistva banjalučko tužilaštvo je izdalo u junu 2018. godine, a nakon što je na prvoj konferenciji za novinare, koja je održana u martu iste godine kada je Davidovo tijelo pronađeno, rečeno da se radi o zadesnoj smrti i da nema elemenata krivičnog djela.

Infomacije o novim hapšenjima u Banjoj Luci, za portal Radisoarajevo.ba potvrdio je otac stradalog mladića Davor Dragičević

Pokrenut apel za liječenje Selmane iz Blagaja

Pokrenut apel za liječenje Selmane iz Blagaja

"Moram priznati da sam sve svoje kontakte sa Tužilaštvom BiH završio ove godine u martu. Ali i dalje imam povjerenja i nešto očekujem. Moj advokat Ifet Feraget i ja smo veoma oprezni kada je u pitanju ovaj slučaj, jer kao što sam i ranije naglasio na samom vrhu entiteta RS je pravosudna mafija koja usporava cijeli proces.

Ne zanimaju me jataci, ja jednostavno ne želim više da gubim vrijeme. Mojeg djeteta više nema, nek me hapse, strijeljaju. Vidjet ćemo u narednim danima šta će biti, i mi čekamo nove informacije. 

'Pravda za Davida' podnijela tužbu protiv Milorada Dodika

'Pravda za Davida' podnijela tužbu protiv Milorada Dodika

Smeta mi i to što su neki ljudi koju su davno trebali biti uhapšeni zbog Davidovog ubistva van države BiH nekih šest godina", kazao je Davor Dragičević za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, grupa "Pravda za Davida" je 1. septembra Osnovnom sudu u Banjoj Luci podnijela tužbu zbog klevete protiv Milorada Dodika, a kako su ranije kazali tužba je podnesena zbog klevetničkih i sramnih izjava datih medijima u manjem bh. entitetu RS.

Podnosioci tužbe su udruženje građana "Pokret Pravda za Davida" iz Banja Luke kao pravno lice i Davor Dragičević kao fizičko lice. Prije pisanja tužbe pisanim putem, zatraženo je od Milorada Dodika da javnosti uputi demanti i izvinjenje, ali na takvu odluku se nije oglušio.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije