Davor Dragičević: "Vlast htjela da napravim haos"

Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević: "Vlast htjela da napravim haos"
Facebook / Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, poručio je večeras, 9. oktobra da ga sa Trga Krajine niko neće pomjeriti

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, poručio je večeras, 9. oktobra da ga sa Trga Krajine niko neće pomjeriti, a ni ljude koji dostojanstveno stoje svaku noć sa njim i traže pravdu za ubijenog dvadesetjednogodišnjeg studenta.

BL / Dragičević: Napravit ćemo svoju državu, ako treba bit ću i predsjednik

"Pokušaj četvorice ljudi koji su došli na Trg nekoliko dana pred veliko treće okupljanje građana da naprave haos je bio promašaj", poručuje Davor Dragičević, prenosi BNTV.

"Nekoliko dana pred treće veliko okupljanje četvorica su došla ovdje na Trg i pokušali da me ubijede da nagovorim grupu da krene prema zgradi Vlade. Misle da sam ja glup. To su naredili Milorad Dodik, Dragan Lukač i ostali zločinci. A pred zgradom Vlade red "kornjača". Pa da sutra budem optužen da sam htio da zapalim zgradu Vlade. Sve znam, a vas budale što ste mi dolazili ću naći.", rekao je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.

Udruženje koje će osnovati grupa Pravda za Davida zvaće se Pokret "Pravda za Davida". Održana je i prva osnivačka skupština.

"S obzirom na to da nas svi nazivaju pokretom, formalno-pravno ćemo se tako i nazvati. Jer mi jesmo pokret, jer smo to probudili u vama, ljudima. Očekujemo opstrukcije kad se budemo registrovali, ali i za to ima lijeka.", poručila je Daniela Ratešić iz grupe Pravda za Davida.

Građani su se okupili 198. dan zaredom kako se građani i članovi grupe Pravda za Davida okupljaju na Trgu Krajine kako bi došli do pravde i istine u vezi sa ubijenim Davidom Dragičevićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije