Davor Dragičević: Tačno je godinu dana kako ste mi ubili dijete moje

Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević: Tačno je godinu dana kako ste mi ubili dijete moje
Foto: Nedim Grabovica / Davor Dragičević u Banjoj Luci

Otac ubijenog mladića iz Banja Luke Davida Dragičevića oglasio se na društvenim mrežama i napisao kako je prošlo tačno godinu dana oktako je ubijen njegov sin.

Davor Dragičević napisao je:

"Tačno godinu dana kako ste mi ubili dijete moje. Crnilo i tišina. Oprosta i zaborava nema", napisao je Davor Dragičević.

Podsjetimo, David Dragičević je nestao 18. marta prošle godine u Banjoj Luci, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno 24. marta na mjestu gdje se potok Crkvena ulijeva u rijeku Vrbas.

Njegov otac Davor Dragičević vjeruje kako je njegov sin ubijen upravo 23. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je dan kasnije u gradu na Vrbasu.

Nekoliko dana kasnije održana je konferencija za medije na kojoj se javnosti obratio čitav vrh MUP-a Republike Srpske, a iznesen je veliki broj nelogičnosti, što je ponukalo građane Banja Luke i Bosne i Hercegovine da izađu na ulice i svakog dana traže "Pravdu za Davida". Pokušali su iz MUP-a ubistvo prikazati kao zades, ali kao i tada, i godinu dana kasnije jasno je da nešto u slučaju David Dragičević baš i "ne štima".

U međuvremenu Davor Dragičević je morao otići iz Bosne i Hercegovine nakon velikog pritiska,  privođenja i hapšenja pripadnika grupe Pravda za Davida od MUP-a Republike Srpske. Davor Dragičević nestao je 30. decembra, a nekoliko dana prije druge sahrane Davida Dragičevića (15. marta u Austriji) postalo je jasno da je u Austriji.

Podsjetimo, posmrtni ostaci Davida Dragičevića su 12. marta ove godine ekshumirani i po zahtjevu roditelja prevezeni i ponovo sahranjeni u Austriji. Iz grupe "Pravda za Davida" su naveli da i dalje nastavljaju tražiti odgovor na pitanje ko je ubio tog mladića. Sutra je najavljeno obilježavanje još jednog dana iz grupe "Pravda za Davida". Nakon što je obilježen njegov nestanak 18. 3., sutra će se obilježiti dan njegovog pronalaska i formiranje grupe Pravda za Davida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije