Spavaj mirno, dijete drago: David Dragičević sahranjen drugi put

Radiosarajevo.ba
Spavaj mirno, dijete drago: David Dragičević sahranjen drugi put
Facebook/Scree / Sahrana Davida Dragičevića
Nakon što su posmrtni ostaci Davida Dragičevića, na zahtjev njegovih roditelja, ekshumirani s banjalučkog groblja, ponovo su pokopani u Austriji.

Na groblju Friedhof der Stadt bili su pripadnici grupe “Pravda za Davida”, među kojima je i otac stradalog mladića Davor Dragičević, ali i Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića. 

Prema informacijama Grupe Pravda za Davida sahrani je prisustvovao i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Davor Dragičević se zahvalio svim ljudima koji su došli da isprate njegovog sina, te se obratio riječima:

"Oprostit se od njega danas ne mogu. Nadam se da će moje dijete bar ovdje moći naći spokoj... Crnilo i tišina... Šta će ostali reći o Davidu i Davoru - ne zanima me! Ubili ste mi dijete, dom, porodicu, prezime. Dragi moj sine, dušo moja. Dragi naš Davide, dušo naša, nadam se da ćeš danas pronaći svoj spokoj"

David Dragičević sahranjen drugi put - undefinedFoto: Pixell 

Podsjetimo, njegove posmrtne ostatke jučer su iz BiH ispratili članovi grupe Pravda za Davida. Okupljeni su ponovili da će nastaviti borbu za istinu i pravdu u slučaju njegovog ubistva.

Potresne slike iz Austrije: Davor dočekao Davida

Ćaća i mama nikad neće biti sami: Pravda za Davida ispred kapele u Beču

Podsjetimo, posmrtni ostaci Davida Dragičevića ispraćeni su jučer iz Bosne i Hercegovine. Stotine građana oprostilo se od Davida, a tužna povorka za Austriju je krenula ispred Rebrovačke crkve u Banjoj Luci.

Tijelo je ispraćeno uz pjesmu "Klinac u getu", a stotine građana tugovalo je sa visoko podignutom pesnicom, koja je postala simbol pokreta "Pravda za Davida" i znak borbe Davora Dragičevića.

Više o ovom događaju čitajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije