Davor Dragičević: Ovo je prvih 13 imena koji su odgovorni za smrt Davida

Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević: Ovo je prvih 13 imena koji su odgovorni za smrt Davida

U Banjoj Luci je i večeras po 152. put zaredom održan skup Pravda za Davida.

Na Trgu Krajina odmah na početku skupa prisutnima se obratio Davor Dragičević, otac ubijenog Davida. 

Dragičević je poručio da tužilaštvo ne zna šta će sa predmetom o Davidovom ubistvu, a istovremeno ne smije roditeljima da kaže ko je ubio njegovog sina. 

Davor je jučer rekao da će uskoro saopćiti ko je odgovoran za smrt  sina. Večeras je izdiktirao 13 imena.

"Tražimo istinu i pravdu na miran i dostojanstven način. Ko je ubio Davida Dragičevića?Danas sam bio u Sarajevu u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA, op.a.). Predao sam dokumente koji će biti predati Državnom tužilaštvu, dakle krivična prijava protiv: 

Dragan Lukač, Darko Čulum, Darko Ilić Ćelo, Nedeljko Lubura, Željko Karan, Đorđe Rađen, Siniša Kojdić, Nebojša Topalović, Mile Bošnjak, Dejan Mitrić, Dubravko Kremenović, Bojan Karanović i Milorad Rađen. Ovo je trenutno 13 od 82 imena sa spiska. Odgovorno tvrdim MUP je ubio Davida", kazao je Davor Dragičević. 

On je najavio dolazak međunarodnog tima odvokata i sastanak u Tužilaštvu.  

"Rekao sam vam fino - besa je besa.... Besa je besa... Ja ću to uraditi za svoje dijete. pa ćemo vidjeti onda. Imate rok 5. oktobar. Onda dolazim ovdje kod svog djeteta, više ne odlazim kući, dok lično ne istjeram istinu i pravdu", dodao je Davor. 

Na skupu, kojem je prisustvovao i Radiosarajevo.ba, je rečeno da je Davor Dragičević ličnost godine:

"Što bude jači on i ljudi, bit će jača i ljepša Banja Luka. Davor Dragičević nam je bitan, jer nas uči kako biti bolji čovjek". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije