Davidova majka se vratila u BiH, otkrila i daljnje Davorove korake

Radiosarajevo.ba
Davidova majka se vratila u BiH, otkrila i daljnje Davorove korake
Foto: Screenshot / Suzana Radanović

Građani Banja Luke večeras su se okupili po 349. put zaredom kako bi mirno i dostojanstveno zapalili svijeće za pokoj duše banjalučkog studenta Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene.

Među građanima Banja Luke večeras je bila i Davidova majka - Suzana Radanović.

Ona se vratila u Bosnu i Hercegovinu kako bi prisustvovala ekshumaciji posmrtnih ostataka Davida Dragičevića koji će ponovo biti sahranjen u Austriji 15. marta.

Suzana je ponovo u Banjoj Luci nakon petog januara, a istaknula je da po pitanju bezbjednosti trenutno "ne osjeća ništa".

"Meni lično više ništa ne mogu. Učinili su najgore jednom roditelju, jednoj majci. Sve ostalo je nebitno. Ostajem do ekshumacije. Kome ovdje da Davida ostavim? Ja nemam namjeru da se vraćam, oca su mo protjerali. Vodim ga tamo gdje mu je porodica. Da nađe svoj mir. Prvo on, pa onda i mi", rekla je Radanović.

"Ovo je borba sada za sve nas, za svakog čovjeka. Samo ćorav čovjek ne vidi kakva nam je država. Ljudi borite se za sebe, a mi ćemo se iz Beča boriti prema svijetu. Da upoznamo svijet sa stanjem u Bosni i Hercegovini", istaknula je Radanović.

Govorila je i o planovima Davora Dragičevića i rekla da je s njim u kontaktu.

"Nastavlja se boriti za pravdu za Davida i za svu ostalu djecu koja su ubijena, a ima ih dosta u ovoj državi", rekla je Radanović.

Sahrana Davida Dragičevića bit će obavljena 15. marta u austrijskom gradu Weiner Neustadt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije