Dao ostavku: Miletić od sutra neće biti generalni sekretar DF-a

Fena
Dao ostavku: Miletić od sutra neće biti generalni sekretar DF-a
FOTO: Radiosarajevo.ba / Zlatko Miletić

Zlatko Miletić uputio je saopćenje u kojem ističe da je 18. februara 2020. na sjednici Predsjedništva Demokratske fronte dao ostavku na mjesto generalnog sekretara iz privatnih, zdravstvenih i principijelnih razloga, a koja nije prihvaćena od strane Predsjedništva DF-a.

Potcrtao je da je kroz osobnu analizu rada, posljednjih 45 dana od izbijanja pandemije, očigledno da izvršna vlast kroz famozne krizne štabove svojom nekompetentnošću ne pronalazi adekvatan odgovor na ključna društvena pitanja prouzrokovana pandemijom.

Ona ostaje zarobljena u partitokratskoj i nacionalnoj konfrontaciji, kao obrascima vladanja protkanim klijentelizmom, korupcijom pa i kriminalom nerijetko kroz vaninstitucionalno djelovanje. U nedostatku mogućnosti organizacionog djelovanja da utječem na navedene procese kao generalni sekretar Demokratske fronte, obavještavam vas da od 1. maja 2020. više neću obavljati tu dužnost", naveo je Miletić u saopćenju za javnost.

Dodao je da, sagledavajući činjenicu da se pojedini dužnosnici poltronski ponašaju prema nosiocima izvršne vlasti, te na taj način indirektno učestvuju u nastavku agonije u kojoj se nalazi bh društvo, osjeća potrebu da samostalno i nezavisno djeluje kroz institucije Bosne i Hercegovine, a u interesu svih njenih građana.

Miletić je istakao da osjeća potrebu da iskaže poštovanje prema divnim ljudima u Demokratskoj fronti, običnim članovima - građanima i da iskaže zahvanosti što je imao priliku da ih upozna, te im želi zahvaliti na saradnji.

"Potrudiću se da svakome od vas i svakom građaninu Bosne i Hercegovine stavim na raspolaganje svoje skromno znanje i iskustvo da u narednim godinama ovo zlo prevaziđemo zajedno na način da ovu situaciju iskoristimo da u potpunosti resetujemo bosanskohercegovačko društvo u cilju rehabilitacije stvarnih društvenih ljudskih kvaliteta i vrijednosti", poručio je Miletić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije