DF / Miletić odgovorio SNSD-u: Demokratska volja većine građana je članstvo BiH u NATO-u

13. 01. 2019. u 21:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Generalni sekretar Demokratske fronte, Zlatko Miletić komentarisao je navode portparola SNSD-a Radovana Kovačevića koji je kazao da član Predsjedništva BiH Željko Komšić radi na rušenje ustavnog poretka BiH.

"Prosto je nevjerovatno da gospodin Kovačević rušenjem ustavnog poretka naziva poštivanje zakona. Iz SNSD-a rade svjesnu zamjenu teza. Članom 84. Zakona o odbrani BiH za kojeg je glasao upravo SNSD, definirane su obaveze institucija BiH u procesu pristupanja NATO savezu", rekao je Miletić.

"Oni koji ne poštuju zakone ove države rade na rušenju ustavnog poretka, a ne oni koji insistiraju na poštivanju zakona, i tu činjenicu ne može promijeniti nikakvo spinovanje bilo kojeg funkcionera SNSD-a", dodao je.

"Također bih napomenuo da Predsjedništvo BiH kao institucija koja po Ustavu BiH vodi vanjsku politiku ima svoj kontinuitet, i nije nastalo pojavom bilo koje osobe pojedinačno. Nebojša Radmanović je kao predstavnik Republike Srpske u Predsjedništvu, i predsjedavajući Predsjedništva potpisao još u šestom mjesecu 2009. formalni zahtjev BiH za Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP), a strategijom vanjske politike, donesenom u Predsjedništvu BiH prošle godine jasno je iskazana opredijeljenost Bosne i Hercegovine za NATO", pojasnio je Miletić.

Ipak, ističe Miletić, raduje što se iz SNSD-a pozivaju na demokratsku volju većine građana, kada govore o formiranju vlasti.

"Dobro je što se SNSD poziva na demokratsku volju većine. Volja većine građana BiH je da BiH pristupi NATO-u. Ne može se na volju većine građana pozivati, a da se ne uvaži ta činjenica", zaključio je Miletić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA