Danas zasjeda Skupština Kantona Sarajevo: Pogledajte šta je na dnevnom redu

1
Radiosarajevo.ba
Danas zasjeda Skupština Kantona Sarajevo: Pogledajte šta je na dnevnom redu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo

Skupština Kantona Sarajevo će na sjednici u utorak, 7. novembra, razmatrati Prijedlog Odluke o proglašenju ''Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji BiH, roditelja i prijatelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti Sarajevo'' od posebnog interesa za Kanton Sarajevo.

Na dnevnom redu sjednice je i donošenje odluka o davanju saglasnosti na program rada i finansijski plan zdravstvenih javnih ustanova za 2023.godinu, a to su: Dom zdravlja KS, Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva, Zavod za zaštitu zdravlja studenata UNSA, Zavod za sportsku medicinu , Zavod za javno zdravstvo, Apoteke Sarajevo, Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš za 2023. godinu;

Također će biti donesena i odluka o davanju saglasnosti na program rada i finansijski plan javnih zdravstvenih ustanova kao što je, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Zavod za medicinu rada, Zavod za bolesti ovisnosti, Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP KS, Kliničkog centra UNSA, te Psihijatrijska bolnica.

Epilog saobraćajne nesreće u BiH: Povrijeđena jedna osoba, poznat je stepen povreda

Epilog saobraćajne nesreće u BiH: Povrijeđena jedna osoba, poznat je stepen povreda

Pred zastupnicima je i Prijedlog Odluke kojom se daje saglasnost na nacrt Ugovora o prenosu prava vlasništva uz protučinidbu između Kantona Sarajevo i KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo koji će biti zaključen pred notarom između Kantona Sarajevo, kao sticaoca i KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo, kao prenosioca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije