Danas uništavanje eksplozivnih sredstava na Treskavici

Radiosarajevo.ba
Danas uništavanje eksplozivnih sredstava na Treskavici
Foto: FUCZ / Mina

Federalna uprava civilne zaštite najavila je da će danas uklanjati i uništavati eksplozivna sredstva pronađena na lokalitetu Ćabenskih stijena na planini Treskavici zbog čega su savjetovali ljubiteljima prirode da sutra izbjegavaju kretanje na potezu Ušljiva vrela - Ćabenske stijene.

Iz Uprave su saopštili da će, koliko uslovi na terenu budu dozvoljavali, izvršiti pregled i minsko obilježavanje rizičnih površina na ovom području.

Zbog planiranog helikopterskog transporta tima u zonu izvršenja zadatka, iz Federalne uprave civilne zaštite apelovali su na planinare, lovce, skupljače gljiva i ljubitelje prirode da danas izbjegavaju kretanje na potezu Ušljiva vrela - Ćabenske stijene, te da, ukoliko se zadese tamo, poštuju uputstva pripadnika tima Federalne uprave civilne zaštite koji će vršiti uništavanje da ne bi ugrozili vlastitu, ali ni sigurnost osoba koje će izvršavati ovaj zadatak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije