Danas uklanjanje avionske bombe iz sela Kasetići u općini Hadžići

Fena
Danas uklanjanje avionske bombe iz sela Kasetići u općini Hadžići
/ FUCZ/Ilustracija
Neeksplodirana avionska bomba bit će danas uklonjena s lokaliteta u selu Kasetići u općini Hadžići te izmještena na lokalitet Lapov dol u općini Konjic, gdje će biti uništena.

U akciji će biti pripravan i vojni helikopter, saopćila je Federalna uprava civilne zaštite koja je sačinila operativni plan transporta i uništavanja bombe.

U izvještaju FUCZ-e navedeno je i da je jučer ujutro policiji u sarajevskoj općini Centar prijavljen pronalazak nepoznate neeksplodirane naprave u ulici Trebevićka b.b. Prijava je proslijeđena odgovarajućem timu Federalne uprave civilne zaštite.

U općini Maglaj, na lokalitetu Šibov vis, pronađeni su mina PMR-2A i projektil ručnog bacača. Općinska služba civilne zaštite je obilježila mjesto i također obavijestila tim Federalne uprave.

Uprava u izvještaju navodi i informaciju o klizištu u naselju Malješ u općini Kakanj. Stanje je stabilno i izrađuje se potporni zid za zaštitu stambenih objekata.

Stanje na klizištu rudničke jalovine na površinskom kopu Vrtlište je zasad stabilno. Vodostaj akumulacije je u porastu za 33 centimetra u toku 24 sata. Pumpa trenutno nije u funkciji zbog kvara na elektroinstalacijama, saopćeno je iz FUCZ-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije