Danas temperature do 34 stepena: Pročitajte prognozu za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
Danas temperature do 34 stepena: Pročitajte prognozu za dane vikenda
Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Bugojno, Goražde, Ivan-sedlo 14; Drvar, Jajce 15; Sanski Most 16; Banja Luka, Bihać, Sarajevo, Sokolac, Tuzla 17; Livno, Prijedor, Srebrenica, Zvornik 18; Bijeljina, Gradačac, Zenica 19; Doboj 20; Neum, Trebinje 23; Mostar 25.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Stabilnije i sunčanije vrijeme, uz ne suviše visoke temperature, pozitivno će djelovati na opću sliku. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelomično će se umanjiti. Preporučljivo je provoditi mjere zaštite od UV zračenja.

Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Dnevne temperature od 23 do 29, na jugu od 30 do 34 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperature oko 27 °C.

Petak: Sunčano. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 28 do 34°C.

Subota: Sunčano i vruće. Poslijepodne, umjeren razvoj oblačnosti, u zapadni, sjeverozapadnim i istočnim područjima Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 29 do 35°C.

Nedjelja: Sunčano i vruće. Poslijepodne, umjeren razvoj oblačnosti, u većem dijelu Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 30 do 35°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije