Danas temperature do 17 stepeni, a možda bude i kiše: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Danas temperature do 17 stepeni, a možda bude i kiše: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do četvrtka
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište, Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na zapadu je registrovana i slaba kiša.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica i Sokolac 1 stepen, Drvar, Livno i Široki Brijeg 4, Bugojno, Ivan Sedlo, Srebrenica i Stolac 5, Doboj, Sarajevo, Tuzla i Zenica 6, Banja Luka, Bijeljina, Mostar i Trebinje 7, Prijedor i Sanski Most 8, Bihać 9, Neum 11, Gradačac 12 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. U većem dijelu zemlje rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni.

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

Utorak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. Ponegdje u južnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

Srijeda: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

Četvrtak: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije