Danas sunce i temperature do 25 stepeni! Meteorolozi objavili i kad nam stiže naoblačenje

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunce i temperature do 25 stepeni! Meteorolozi objavili i kad nam stiže naoblačenje
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Vrelom Bosne, oktobar 2022.

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava pretežno sunčano vrijeme. Magle ima po kotlinama i uz riječne tokove.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 0; Livno 3; Bijeljina, Ivan Sedlo, Sarajevo, Tuzla i Zenica 6; Sanski Most 7; Banja Luka, Bihać, Doboj i Grude 8; Prijedor 9; Gradačac 10; Trebinje 11; Mostar 12; Neum 15°C.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba, osim što je tokom prijepodneva preporučljivo biti oprezniji zbog moguće pojave magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Poželjno je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina, pri tome se slojevito odjenuti, obzirom da će nakon prohladnog jutra danju biti sunčanije i toplije.

Novi detalji požara na Džidžikovcu: Namjerno zapaljen skupocjeni automobil

Novi detalji požara na Džidžikovcu: Namjerno zapaljen skupocjeni automobil

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 26°C.

U utorak preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niske oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niske naoblake. U Bosni se očekuje naoblačenje tokom noći na četvrtak. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 25°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije