Danas sunce i do 26 stepeni: Stiže promjena vremena - bit će i kiše i snijega

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunce i do 26 stepeni: Stiže promjena vremena - bit će i kiše i snijega
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Drvar i Sokolac 0; Livno 2; Bjelašnica, Bugojno i Široki Brijeg 3; Sanski Most i Srebrenica 4; Ivan Sedlo, Prijedor i Zenica 5; Banja Luka i Tuzla 6; Bijeljina i Sarajevo 7; Doboj i Mostar 8; Trebinje 9; Neum 10; Gradačac 14; Bihać 15°C.

Bioprognoza: Tokom prijepodneva svježije i ugodnije. Strujanje toplog zraka, natprosječne temperature i sparno vrijeme u drugom dijelu dana, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. U večernjim satima, usljed blizine promjene, opšta slika će se pogoršati, izraženije na sjeveru zemlje. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, promjene raspoloženja, nesanice.

Meteorolozi za večeras najavili snijeg, evo u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine će padati

Meteorolozi za večeras najavili snijeg, evo u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine će padati

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

U subotu pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine većinom u Bosni. U Hercegovini lokalni pljuskovi u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C. 

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa zapada koje će u cijeloj zemlji usloviti kišu tokom noći na ponedjeljak. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C. 

Proljeće kuca na vrata: Meteorolog Krajinović najavio kakvo će vrijeme biti u narednim mjesecima

Proljeće kuca na vrata: Meteorolog Krajinović najavio kakvo će vrijeme biti u narednim mjesecima

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu do 15°C. 

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kratkotrajnom kišom. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Krajem dana vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu do 13°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije