Danas sunce: Dolazi nam kiša, a onda i temperature od 32 stepena

Radiosarajevo.ba
Danas sunce: Dolazi nam kiša, a onda i temperature od 32 stepena
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica i Sokolac 8; Bugojno 11; Ivan Sedlo i Livno 12; Jajce, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 13; Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Zvornik 15; Doboj 16; Brčko, Stolac i Trebinje 17; Gradačac 18; Mostar 19°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 2 hPa je manji od normalnog i raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljne, mada bi u drugom dijelu dana opšta slika mogla biti nešto lošija, izraženije u dijelu Bosne. Postepeno pogoršanje vremena kod osjetljivijih osoba uzrokovaće slabiju glavobolju, umor, dekoncentraciju. Moguće je i da poslijepodnevni pljuskovi mjestimično pokvare ugođaj. 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle i niske naoblake. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29°C. U Sarajevu prije podne sunčano. U drugoj polovini dana više oblačnosti. U poslijepodnevnim i večernjim satima na širem području grada se očekuju pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C.

U subotu u Bosni će prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. U poslijepodnevnim satima u Bosni smanjenje oblačnosti. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana u Hercegovini se prognozira povećanje oblačnosti koje može usloviti poneki lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje od 26 do 30°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne više oblačnosti se prognozira u centralnim i istočnim područjima Bosne. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C.

U ponedjeljak u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C.

U utorak  u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije