Danas sunčano - pročitajte kakvo će vrijeme biti u subotu i nedjelju

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano - pročitajte kakvo će vrijeme biti u subotu i nedjelju
Jutros je u Bosni i Hercegovini, uglavnom, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan-sedlo, Kupres, Sokolac 4; Srebrenica, Tuzla 6; Drvar, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Zvornik 7; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Livno, Zenica 8; Doboj 9; Trebinje 14; Mostar, Neum, Stolac 15.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike će se popraviti tokom dana. Nakon svježijeg, mjestimično tmurnog jutra, temperature će porasti i bit će ugodnije. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i odjenuti se slojevito, kako bi se prema potrebi raskomotili.

Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 15 do 20, na jugu od 19 do 24 °C. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu od umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 16 °C.

U četvrtak umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodne ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne je moguća kiša, a u večernjim satima u Posavini. Vjetar, slab, uglavnom zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 18 do 24 °C.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili pljuskovi se povremeno očekuju u Hercegovini, i ponegdje na zapadu i istoku Bosne. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 11 do 17, na jugu od 18 do 22 °C.

U subotu jutro u većini područja sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku dana postepeno naoblačenje. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju poslijepodne i večernjim satima. Jutarnje temperature od 3 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 16 do 22 °C.

U nedjelju oblačno vrijeme s kišom. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 16 do 20 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije