Danas sunčano i vedro: Evo kakvo nas vrijeme čeka do polovine sljedeće sedmice

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunčano i vedro: Evo kakvo nas vrijeme čeka do polovine sljedeće sedmice
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sunčano Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica, Bugojno 12; Ivan-sedlo 13; Bihać, Grude, Livno, Sanski Most 14; Sarajevo, Zenica 15; Tuzla 16; Gradačac 20; Mostar 24; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab do istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 29 do 34, na jugu do 36 °C.

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 32 °C.

BIOPROGNOZA: Stabilne atmosferske prilike imat će pozitivan uticaj na zdravstveno stanje i raspoloženje hroničnih bolesnika i meteoropata, pri čemu će se tegobe kod osjetljivih osoba umanjiti. Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od sunca i vrućine u najtoplijem dijelu dana, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom.

U ponedjeljak: jutro na sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno, a u ostatku zemlje pretežno vedro. U ostatku dana u Bosni porast naoblake, a u Heregovini sunčano. Poslije podne ponegdje u Krajini je moguća slaba kiša, a u večernjim satima u većem dijelu Bosne. Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 36 °C.

U utorak: Pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni sa kišom. Poslije podne i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 24, a dnevna od 17 do 24, na jugu od 29 do 34 °C.

U srijedu: Oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini se očekuje i grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 14 do 20, na jugu 26 °C.

U četvrtak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini i na istoku Bosne. U ostatku dana u Bosni rijetki lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije