Danas sunčano i temperature do 28 stepeni: Evo kada dolazi promjena vremena i - kiša

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunčano i temperature do 28 stepeni: Evo kada dolazi promjena vremena i - kiša
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo, Sokolac 10; Doboj, Sanski Most, Široki Brijeg 12; Banja Luka, Bihać, Sarajevo, Tuzla 13; Livno, Zenica 15; Gradačac 16; Neum 17; Trebinje 18; Mostar 21; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana su mogući lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 22 do 28 °C.

Teška nesreća na Alipašinom Polju: Poginuo državljanin Finske, tri osobe povrijeđene

Teška nesreća na Alipašinom Polju: Poginuo državljanin Finske, tri osobe povrijeđene

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 23 °C.

Bioprognoza: Slično kao i prvog dana vikenda, uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Obzirom da bi poslije podne mogao biti pojačan osjet sparine, uz mogućost da mjestimični pljusak pokvari ugođaj, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu do srijede.

Poznati meteorolog najavio šta nas očekuje narednih dana. Majske temperature mnoge će iznenaditi

Poznati meteorolog najavio šta nas očekuje narednih dana. Majske temperature mnoge će iznenaditi

U ponedjeljak 22.05.2023., pretežno sunčano. Poslije podne postepen porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C.

U utorak 23.05.2023., u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutranjim satima na sjeveru i sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 26, na jugu do 28 °C.

U srijedu 24.05.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije