Danas sunčano i do 24 stepena, a već od utorka se očekuje nova promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano i do 24 stepena, a već od utorka se očekuje nova promjena vremena
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo: Očekuje se dana lijepo vrijeme u glavnom gradu BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini vedro.  Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac -2; Bjelašnica 0; Bugojno, Sanski Most 1; Banja Luka, Bihać, Livno, Srebrenica 2; Prijedor, Tuzla 3; Grude, Ivan Sedlo, Sarajevo-Bjelave 4; Bijeljina, Brčko, Široki Brijeg 5; Gradačac 9; Neum 10; Mostar, Trebinje 12.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab sjeveroistočni. Dnevne temperature od 17 do 22, na jugu do 24 °C. 

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 19 stepeni.

Objavljena je i prognoza za prva dane naredne sedmice: 

U ponedjeljak, 1. aprila 2019., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

U utorak, 2. aprila 2019., u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima po Bosni su izgledni i lokalni pljuskovi. Naoblačenje u cijeloj zemlji u večernjim satima. Vjetar većinom slab sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

srijedu, 3. aprila 2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će pasti malo kiše i to uglavnom u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, najavili su u prognozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.  

Biometeorološka prognoza

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropati također neće imati jačih tegoba, ali bi tokom jutarnjih sati trebali biti oprezniji i primjereno se odjenuti, zbog dosta nižih temperatura u odnosu na ostatak dana. Preporučuje se boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije