Čedomiru Jovanoviću prijete smrću zbog Željka Komšića

Radiosarajevo.ba
Čedomiru Jovanoviću prijete smrću zbog Željka Komšića
AA / Čedomir Jovanović u Potočarima

Liberalno-demokratska partija (LDP) saopćila je danas da je odmah po imenovanju Čedomira Jovanovića za savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Željka Komšića, krenuo napad preko „tabloida i profesionalnih patriota“, zbog čega je na društvenim mrežama došlo do „histerije anonimnih ludaka“ koji već danima prijete smrću Jovanoviću i članovima LDP-a.

Željko Komšić imenovao Čedomira Jovanovića za savjetnika

„Poslije poraza svoje katastrofalne politike, jedino što im je preostalo je režanje preko tabloida i naručenih tekstova, uz dobro oprobanu mantru o izdajnicima i patriotama“, naveo je LDP u saopćenju.

Navodeći da je umjesto toga bolje da se zapitaju kako to da niko ko je obavljao vlast u Srbiji u prethodne tri decenije nema mogućnost da u regionalnim okvirima uradi nešto za Srbiju i njeno društvo, nego je svako od njih za sobom ostavio zatvorena vrata i gomilu otvorenih pitanja i problema, LDP je istakao da „oni koji su prije nekoliko dana bili ujedinjeni u šutnji povodom presude Radovanu Karadžiću, danas su se oglasili da još jednom, usput, zalijepe etiketu izdajnika Čedomiru Jovanoviću, ne pitajući za cijenu svojih neodgovornih izjava i gluposti kojima truju ljude u Srbiji“.

„I vlast i navodna, 'pravovjerna' opozicija, partneri u svakoj pogrešnoj odluci od 2004. godine do danas, jedino što znaju da ponude ljudima u Srbiji su podjele, besmisleni partijski rovovi, povećanje tenzija i stvaranje klime u kojoj obični, normalni ljudi ne vide svoj interes“, piše u soapćenju.

LDP je poručio da ako hoće da stvarno nešto urade za svoju zemlju i ljude u njoj, neka odu u Podgoricu, Sarajevo, Zagreb, Prištinu, Skoplje, pa će shvatiti razmjere svoje politike, koja nikome nije donijela dobro sem njima i njihovoj želji da Srbiju zauvijek drže na margini savremenog svijeta, a sebe na vlasti, mijenjajući imena partija kao da će ih to učiniti drugačijim nego što to stvarno jesu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije