Danas sunčano i 35 stepeni: Meteorolozi najavljuju promjenu vremena

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano i 35 stepeni: Meteorolozi najavljuju promjenu vremena
Jutros je Bosni i Hercegovini pretežno vedro. U Bosni po kotlinama ima mjestimične magle i sumaglice.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 12; Ivan Sedlo, Livno, Višegrad 16; Bugojno, Srebrenica 17; Sanski Most, Sarajevo, Zenica, Foča 18; Bihać, Tuzla 19; Bileća 20; Bijeljina 21; Gradačac, Trebinje 22; Mostar 24.

Bioprognoza: Zbog približavanja poremećaja sa zapada biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Na jugu će poslijepodnevni sati zbog visokih temperatura, biti dosta neugodni, stoga se hroničnim bolesnicima i meteoropatima preporučuje suzdržavanje od težih aktivnosti, uz reduciranje boravka na otvorenom. Moguće su i reakcije na vrijeme u vidu iscrpljenosti, razdražljivosti i nesanice.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Umjeren porast naoblake tokom poslijepodneva ponegdje u centralnim, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne, kao i na istoku Hercegovine može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjeren jugozapadni. Dnevne temperature od 29 do 35 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 30 °C.

U utorak pretežno sunčano. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake u većem dijelu Bosne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 30 do 36 °C.

U srijedu u većem dijelu zemlje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 22 do 28, na jugu od 30 do 35 °C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 26 do 31, na jugu od 30 do 35 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije