Danas sunčano i 17 stepeni: Evo kad nam ponovo dolazi kiša

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunčano i 17 stepeni: Evo kad nam ponovo dolazi kiša
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Drvar 0; Bugojno, Ivan Sedlo, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 1; Bijeljina, Jajce i Sanski Most 2; Banja Luka, Doboj, Grude i Zenica 3; Bjelašnica 4; Mostar i Trebinje 7; Gradačac 8; Neum 11; Bihać 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951Pa, za 6hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Poboljšanje vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Tokom jutra i večeri biće svježije, stoga je poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C. U kotlinskom dijelu Sarajeva magla prije podne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U petak u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni sa kišom tokom cijelog dana. U Hercegovini se kiša očekuje od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju. Padavine nisu obilne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije