Danas sjednica Vijeća ministara BiH: Ovo su teme o kojima će razgovarati

0
Fena
Danas sjednica Vijeća ministara BiH: Ovo su teme o kojima će razgovarati
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Prijedlog odluke o uspostavi sistema kontrole za programe teritorijalne saradnje, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju predstavnika BiH u sastav Mješovite komisije za praćenje provođenja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o graničnim prijelazima za međunarodni promet i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o graničnim prijelazima za pogranični promet, koju je predložilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o formiranju Vijeća za osobe s invaliditetom BiH te Prijedlog odluke o imenovanju Komisije za izbjeglice i raseljena lica BiH.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Predviđeno je i razmatranje Informacije o korištenju TAIEX instrumenta pomoći Evropske unije u BiH za period 1. januar - 31. decembar 2022. godine.

Pred ministrima bi se trebala naći Informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar - mart 2023. godine.

Trebali bi biti razmatrani i Izvještaj Branke Medić Cuce, koordinatora Bosne i Hercegovine za saradnju i koordinaciju s Regionalnim centrom regionalne inicijative za migracije, azil i izbjeglice u Skoplju, za period april 2022 - mart 2023. godine, kao i Godišnji izvještaj Regulatorne agencije za komunikacije BiH za 2022. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije