Danas sjednica Skupštine KS: Raspravlja se o Registru finansijskih obaveza i predmetu Ammar Kapidžić

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Dva smo svijeta različita

Danas će nas Fadila Opancic ili ti, Marijela Hašimbegović,obradovati svojim igrokazom ,kako se bori za transparentnost rada, za zakone… jer je u toku Skupstna Kantona Sarajevo. Kada je zasjela na mjesto direktorice Narodnog pozorista u Sarajevu,zbog njenog imenovanja promijenjen je pravilnik o izboru direktora, nije imala niti dana radnog staza kao menadžerica,a tražilo se iskustvo u menadžerskim poslovima,ali tada je to sve bilo efemerno! Uprkos svim protivzakonitostima, zasjela je na mjesto direktora! A onda je devastirala Narodno pozorište toliko,da se i danas pamte i prepričavaju u javnosti sve tragikomične nepodopštine koje je priređivala kao direktorica. Umjetnici Narodnog pozorista obratili su se javnosti otvorenim pismom,gdje navode da rade u pozoristu kao u seriji”Dva smo svijeta različita “,te da njihova direktorica vjerodostojno igra ulogu Fadila Opancica! Sada slične burleske i igrokaze gledamo u Skustini Kantona Sarajevo,gdje bivša direktorica,zvana Opancicka,sada kao zastupnica, obučena u Carevo novo ruho,predlaže važna zakonska rješenja,ukazuje kritički na razne društvene anomalije , bori se za transparentnost rada aktelne vasti…Preobrazenje! Sve podsjeća na nastavak kultne serije,gdje je Fadil Opancic groteskno evoluirao na većoj razini Donjeg brabonjista! Na ovim lokalnim izborima osvojila je 81glas,sto je impresivno i obećavajuće , da će nas još uveseljavati u ovim tragikomičnim vremenima,jer nije lako,nakon svega, dobiti toliki broj glasova!

Bahra

Ništa nas vise ne može iznenaditi ! Ko nas predstavlja ,ko nam kroji politiku ,sve za svoj interes i za interes svoje familije. U normalnoj zemlji, mogu biti samo higijenicarke i cobani,a i to je puno za njih,da obavljaju ova časna zanimanja! Ova Hašimbegović,zena,izjašnjava se kao Hrvatica,pa u ovim nakaradnom sistemu može raditi šta god hoce,ali treba DF stanci ,da popuni nacionalnu i rodnu ravnopravnost.Nema za takve odgovornosti,koliko god bili kompromitirani ,takvi im trebaju,koga je briga šta narod misli.

Kadrovski sumrak

Predsjednica tadašnjeg Upravnog odbora Narodnog pozorista u Sarajevu bila je Sanja Vlaisavljevic,koja se zdušno borila da imenuje Marijelu Margeta Hašimbegović ! Na portalu Ekran . ba,objavljen je polupismeni zapisnik o imenovanju iste. Takve sročene nebuloze u tom zapisniku trajno su svjedočanstvo jednog bijednoj vremena i još bjednijih ljudi,koji su takvim djelovanjem uništili naše društvo i institucije! Paradoksalno je da je nakon svega,Hašimbegović političkom voljom DF stranke , postaje zastupnica u Skupštine Kantona Sarajevo! Sada ona predlaže zakone,razmatra izvještaje ,kritizira …ovo je noćna mora,tko su i kakvi su ljudi koji nas predstavljaju i koje mi placamo, da na nas uništavaju. Oni sto su ostavili svoje živote na ratištima ,mi koji smo nekim čudom preživjeli ,a ranjavani i oboljeli , sigurno se nismo borili za ovakvo društvo neznalica i nečasnih ljudi,varalica i pokondirenih tikvi! Zbog takvih omladina je otišla i odlazi,a oni se raduju,jer vise nema tko da ih zaustavi u njihovom pohodu uništenja svih vrijednosti koje čine jedno normalno društvo ! Zapisao je jednom Edin Urjan Kukavica: “Doći će vrijeme kada će laž postati istina,i kada će istina biti laž , i kada vise nitko neće prepoznavati istinu od laži “.

/ Najnovije