Danas sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH: Na dnevnom redu važni zakoni

0
Radiosarajevo.ba
Danas sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH: Na dnevnom redu važni zakoni
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Dom naroda - Federalni parlament

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine održat će se danas, 5. oktobra 2023. godine.

Na dnevnom redu je, između ostalog, Prijedlog zakona o ujednačavanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, koji bi delegati trebali razmatrati po hitnom postupku.

Po skraćenom postupku trebali bi razmatrati i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o konstituiranju novih opština u Federaciji Bosne i Hercegovine i izmjeni područja opština podijeljenih međuentiteskom i međukantonalnom crtom.

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o jakim alkoholnim pićima, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Porodičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica.

Takođe, trebalo bi da bude razmotren Prijedlog strategije razvoja turizma Federacije Bosne i Hercegovine 2022-2027. godine, kao i Informacija o aktivnostima u postupku izdavanja Energetske dozvole za izgradnju fotonaponske elektrane "EPHZHB 1" od privrednog društva Javno preduzeće "Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne" dioničko društvo Mostar, sa Prijedlogom zaključka, Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Projekat unapređenja kvaliteta zraka, te Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po sporazumu o zajmu između BiH i IBRD-a za Projekat finansiranja razvojne politike zdravstvenog sektora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije