Danas se nastavlja suđenje Novaliću i ostalima u aferi "Respiratori"

1
Radiosarajevo.ba
Danas se nastavlja suđenje Novaliću i ostalima u aferi "Respiratori"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nastavak suđenja u aferi "Respriatori"

U Sudu Bosne i Hercegovine danas se nastavlja suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i drugima u vezi sa nabavkom 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM, koje je za potrebe Federalne uprave Civilne zaštite iz Kine uvezla kompanija "Srebrena malina".

Osim Novalića, u aferi "Respiratori" optuženi su i ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević, suspendovani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Ročište je zakazano za danas u 9.00 sati, sudija u ovom slučaju je Džemila Begović. Ročišta su planirana i u četvrtak i petak.

Iz OSCE-a poručili: 'Osuđujemo odluke NSRS o izbornom zakonu'

Iz OSCE-a poručili: 'Osuđujemo odluke NSRS o izbornom zakonu'

Optužnica ih tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Posljednje ročište krajem jula je otkazano zbog nedolaska jednog člana sudskog vijeća, a tada je bilo predviđeno svjedočenje dvojice svjedoka Tončija Bavrke, direktora Federalnih robnih rezervi FBiH, te Adnana Harčića.

Danas se očekuje njihov dolazak.

Više o aferi možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije