Danas ročište u slučaju 'Džena Gadžun': Optuženi će se izjasniti o krivici

0
A. Č.
Danas ročište u slučaju 'Džena Gadžun': Optuženi će se izjasniti o krivici
Foto: Facebook / Džena Gadžun

U Kantonalnom sudu u Sarajevo, danas, 21. septembra bit će održano ročište o izjašnjenju o krivici u slučaju smrti Džene Gadžun, dvogodišnje djevojčice iz Kaknja.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo 11. jula protiv Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun.

Suad Rožajac optužen je za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

NBA play-off: Edwards zasjenio Jokića, Minnesota povela protiv Denvera u polufinalu Zapada

NBA play-off: Edwards zasjenio Jokića, Minnesota povela protiv Denvera u polufinalu Zapada

"Današnje ročište, nakon dvije godine borbe za istinu i pravdu Džene, dalo nam je još jedan vjetar u leđa da nastavimo našu borbu uz naš Advokatski tim. Dvije godine borbe ni malo lahak zadatak ni za nas ni naše advokate, a i Tužilaštvo. Sve što želimo jeste da svi koji budu krivi za smrt našeg djeteta budu kažnjeni. Još jedan korak bliži smo pravdi koju čekamo dugo", poručila je Amila Gadžun, majka malene Džene.

Podsjetimo, Dženu su roditelji doveli na operaciju u privatnu kliniku 'Bejtović'.

[facebook]https://www.facebook.com/amila.gadzun/posts/pfbid0PiWuWQtUVpjXpGXCQfFb9vrDjkGA4pNmnMYnDG81HjZ1zqb4XquNmaY9GjfuutXrl[/facebook]

Djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine, tri dana nakon što je, zbog korekcije spuštenog očnog kapka, operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije