Avioni ponovo lete: Evo koje kompanije uvode linije za Sarajevo

B. T.
Avioni ponovo lete: Evo koje kompanije uvode linije za Sarajevo
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Putnici ponovo na aerodromu

Prvi komercijalni let sa Aerodroma Sarajevo, nakon pauze zbog obustave letova i zatvranja aerodroma u BiH, planiran je za danas na relaciji Budimpešta- Sarajevo-Budimpešta, kompanije Wizz Air.

Planiran je dolazak 31 putnika, a iz Sarajeva bi trebalo otputovati njih 16

Kompanija Air Serbia sutra bi trebala imati let iz Beograda za Sarajevo i nazad. Ova kompanija planira u prvoj polovini juna imati dva leta sedmično, dok od druge polovine mjeseca planira imati šest letova sedmično.

Prema trenutnim najavama i kompanija Turkish Airlines bi polovinom mjeseca trebala uspostaviti letove iz Istanbula za Sarajevo,kao i kompanija Austrian Airlines, na relaciji Beč-Sarajevo-Beč.

Do kraja juna sa letovima bi trebala početi i kompanija Eurowings prema Kelnu u Njemačkoj, kao i kompanija Croatia Airlines prema Zagrebu.

„Napominjemo i ovaj put da su kompanije te koje uspostavljaju linije, a na osnovu procjena i analiza tržišta, odnosno interesa građana za određene linije. U ovom slučaju, kompanije posebno prate mjere koje se provode prema stranim državljanima prilikom ulaska u našu zemlju, odnosno obratno kada je u pitanju ulazak stranaca, te bh.državljana prilikom ulaska u druge zemlje“, kaže u izjavi za Radiosarajevo.ba Sanja Bagarić - Arnaut, glasnogovornica Aerodroma Sarajevo.

S obzirom da su u većini zemalja još uvijek na snazi restriktivne mjere kada je u pitanju ulazak stranih državljana, to je ujedno i glavni razlog uspostavljanja trenutno manjeg broja linija od strane kompanija, ali i manjeg interesa putnika za putovanja.

„Značajniji povratak kompanija i uspostavu letova prema destinacijama koje su postojale na našem aerodromu ranije, očekujemo u mjesecu srpnju. Molimo putnike da se prilikom putovanja preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo pridržavaju mjera, a koje uključuju obvezno nošenje maski, držanje fizičkog razmaka,te uputa koje dobiju od svake kompanije posebno“, kaže Bagarić.

U galeriji našeg reportera pogledajte kakva je atmosfera na sarajevskom aerodromu uoči prvog komercijalnog leta poslije pauze. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije