Danas protesti bh. građana u Beču: "Quo vadis, Bosna?"

2
Radiosarajevo.ba
Danas protesti bh. građana u Beču: "Quo vadis, Bosna?"
Foto: SIBH France / Protesti za BiH

Savez bh. udruženja u Austriji "Consilium Bosniacum" organizira danas mirne proteste "za mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini", a pod motom "Quo vadis, Bosna".

Kako su najavili organizatori, ruta kretanja je u 13 sati, polazak sa Maria-Theresien-Platz i kraj u 16 sati na Haus der EU – BMEIA Heldenplatz.

Na skupu će se se obratiti Kemal Kozarić, ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji, Nurten Yılmaz, članica austrijskog parlamenta, Ewa Ernst-Dziedzic, članica austrijskog parlamenta, Damir Saračević, predsjednik Saveza "Consilium Bosniacum", Ahmed Husagić, predsjednik pokreta "Snaga domovine", Esma Murselović-Diman, članica odbora Saveza "Consilium Bosniacum", Admir Mehmedović, član odbora Saveza "Consilium Bosniacum", Kabir Sokullu, član odbora Saveza "Consilium Bosniacum", Selma Jahić, preživjela žrtva genocida i Anita Zečić, umjetnica, piše N1.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Podsjećamo, jučer je u Stuttgartu održan novi skup bh. građana, u organizaciji Građanske inicijative BiH.

Građanska inicijativa BiH, kao organizator, navela je da se diže glas protiv pokušaja disolucije domovine i negativnih dešavanja u i oko BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije