Danas proljetne temperature u cijeloj BiH, ali to neće potrajati

Radiosarajevo.ba
Danas proljetne temperature u cijeloj BiH, ali to neće potrajati
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Sunčanije je na sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan Sedlo 0; Bihać, Sanski Most i Sokolac 1; Banja Luka, Bugojno, Drvar, Jajce, Livno, Prijedor i Zvornik 2; Srebrenica 3; Doboj, Gradačac i Zenica 4; Sarajevo i Tuzla 5; Bijeljina 6; Grude 8; Široki Brijeg 9; Stolac 10; Mostar i Trebinje 11; Neum 12 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940Pa, za 2hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na sjeveroistoku Bosne. U drugoj polovini dana slaba kiša je moguća na jugu i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz nešto povoljnije biometeorološke prilike i blago zatopljenje, hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Moguće je duže zadržavanje naoblake i padavine, izraženije u Hercegovini, što će uzrokovati povremene tegobe kod osjetljivih osoba. Obzirom da će posvuda biti prohladno, uz umjereni sjeverac, poželjno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju.

Objavljena je prognoza za dane vikenda i narednu sedmicu:

28.03.2020 (Subota)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u centralnim i istočnim područjima sa slabom kišom ili susnježicom. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu i sjeveru do 18 stepeni.

29.03.2020 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stepeni.

30.03.2020 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti očekuje se u Hercegovini. Prije podne, kiša se očekuje u sjevernim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u centralnim dijelovima. Na planinama slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu do 14 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije