Danas pretežno oblačno vrijeme u BiH: U ovim dijelovima mogući pljuskovi

0
Radiosarajevo.ba
Danas pretežno oblačno vrijeme u BiH: U ovim dijelovima mogući pljuskovi
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Pljusak iznenadio građane Sarajeva

U srijedu ujutro, 5. juna, u Bosni i Hercegovini je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Ivan Sedlo i Sokolac 11, Bugojno, Livno, Široki Brijeg i Srebrenica 13, Drvar i Sarajevo 15, Sanski Most i Trebinje 16, Bihać, Mostar i Zvornik 17, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Tuzla i Zenica 18, Neum 19, Bijeljina i Gradačac 20 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Poslije podne u Bosni i ponegdje na istoku i sjeveru Hercegovine mogući su lokalni pljuskovi, rijetko praćeni grmljavinom.

Danas specijalna sjednica Vijeća sigurnosti UN o teškoj humanitarnoj situaciji u Gazi

Danas specijalna sjednica Vijeća sigurnosti UN o teškoj humanitarnoj situaciji u Gazi

Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Poslije podne su mogući lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije