Danas prestanak padavina: Kakvo će nam vrijeme biti za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
Danas prestanak padavina: Kakvo će nam vrijeme biti za dane vikenda
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan Sedlo 4; Sokolac 5; Sarajevo 7; Bihać, Bugojno, Jajce, Tuzla 8; Bijeljina, Gradačac, Livno, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica 9; Banja Luka, Doboj, Zvornik 10; Trebinje 13; Grude, Široki Brijeg 14; Stolac 15; Mostar 16; Neum 17; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Tokom prijepodneva preporučljivo je posvetiti više pažnje odijevanju, obzirom da će usljed većeg sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće biti pojačan. Negativni uticaj vremenskih prilika najprije će oslabiti na sjeveru, a do kraja dana i u ostatku zemlje. Poželjno je umanjiti aktivnosti. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Prije podne prestanak padavina u Posavini i Krajini, a tokom poslijepodneva i u ostatku zemlje uz postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverni. . Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu i sjeveru do 21 °C. U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Prije podne prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnsti. Dnevna temperatura oko 15 °C.

Četvrtak: Pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima Bosne može biti magle i niskih oblaka. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu i sjeveru do 21 stepen.

Petak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 16 do 21, na jugu i sjeveru do 24 stepena.

Subota: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i jugozapadnim djelovima moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 14, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu i sjeveru do 26 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

A, evo i šta za narednih sedam dana najavljuje AccuWeather

Sedmodnevna prognoza - undefined

Accuweather: Sedmodnevna prognoza

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije