Danas počinje suđenje ljekarima koji su optuženi za smrt malene Džene Gadžun

0
Radiosarajevo.ba
Danas počinje suđenje ljekarima koji su optuženi za smrt malene Džene Gadžun
Foto: Facebook / Džena Gadžun

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas, 2. novembra, počet će suđenje ljekarima Suadu Rožajcu, Jasmini Halimić-Alajbegović i Nini Jovanović, koji su optuženi da su skrivili smrt dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun.

Krajem septembra ove godine, sve troje su se na Kantonalnom sudu izjasnili kako - nisu krivi.

Podsjetimo, 11. jula Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun. 

Haris Zahiragić: 'Mi nismo pripremili tortu za razliku od nekih, ali nosimo crne kravate'

Haris Zahiragić: 'Mi nismo pripremili tortu za razliku od nekih, ali nosimo crne kravate'

Rožajac, anesteziolog, optužen je za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić - oftalmolozi - optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja

Djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine, tri dana nakon što je, zbog korekcije spuštenog očnog kapka, operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Podsjetimo, Dženu su roditelji doveli na operaciju u privatnu stomatološko kliniku 'Dr. Bejtović'. Tokom te, kako je trebala biti, "rutnske operacije" došlo je do komplikacija i srčanog zastoja, nakon čega je djevojčica pala u komu iz koje se, nažalost, nikad nije probudila. Operaciju su radile Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da ne posjeduje licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije