Danas odluka o novom generalnom direktoru KCUS-a: Gavrankapetanović, Pilav ili Mekić?

0
Radiosarajevo.ba
Danas odluka o novom generalnom direktoru KCUS-a: Gavrankapetanović, Pilav ili Mekić?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS / Ilustracija

Ime novog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu bit će najvjerovatnije poznato danas, 28. decembra.

U 16 sati bit će održana sjednica Upravnog odbora KCUS-a na kojoj bi trebao biti izabran novi generalni direktor najveće zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini.

U utrci za ovo mjesto su tri kandidata - sadašnji v. d. generalnog direktora KCUS-a prim. doc. dr. sc. Alen Pilav, te prof. dr. Mevludin Mekić i prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

Romi danas proslavljaju svoj najveći praznik: Đurđevdan, Hederlezi ili Jurjevo

Romi danas proslavljaju svoj najveći praznik: Đurđevdan, Hederlezi ili Jurjevo

Iz utrke je otpala prof. dr. Sanela Salihagić koja nije ni pozvana na razgovor.

Podsjetimo, Sebija Izetbegović, bivša generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, 8. decembra, potpisala je ugovor kojim ostaje uposlenica ove ustanove.

Sebija Izetbegović je potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s Pravilnikom o radu KCUS-a i Odlukom Upravnog odbora KCUS-a o njenom razrješenju. Ovaj ugovor, dakle, nije ustupak niti znak dobre volja ni v. d. generalnog direktora, ni uprave KCUS-a, već je to obaveza KCUS-a prema razriješenom generalnom direktoru.

Sadašnji v. d. direktora KCUS-a prim. dr. Alen Pilav je to potvrdio u razgovoru koji smo objavili u nedjelju, 24. decembra, na portalu Radiosarajevo.ba i možete ga pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije