Danas oblačno u cijeloj BiH: Pripremite se za novu kišu s pljuskovima

Radiosarajevo.ba
Danas oblačno u cijeloj BiH: Pripremite se za novu kišu s pljuskovima
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Stiglo zahlađenje i kiša

Jutros je u Bosni bilo umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na zapadu sunčano uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka. 

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 12 stupnjeva, Bjelašnica, Ivan Sedlo i Livno 14, Bugojno i Drvar 15, Bihać, Sarajevo i Srebrenica 16, Jajce i Tuzla 17, Sanski Most, Zenica i Zvornik 18, Banja Luka, Grude i Široki Brijeg 19, Doboj, Gradačac i Prijedor 20, Brčko 21, Mostar i Trebinje 22, Neum 25 stepeni.

Danas u Bosni umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sučano. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi sa grmljavinom su mogući na sjeveru i sjeveroistoku. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stupnjeva. 

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Poslije podne, moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 30 stupnjeva. 

Biometeorološka prognoza je povoljna. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nešto više opreza kod hroničnih bolesnika neophodno je u drugom dijelu dana, kada se sa porastom oblačnosti u Bosni očekuju pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunčevog zračenja.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:

28. august - srijeda - u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu centralne i sjeverozapadne Bosne može uvjetovat kišu ili kratkotrajini pljusak. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

29. august - četvrtak - sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnsot. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak. Jutarnja temperatura od 15 do 22, na jugu do 26, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepena.

30. august - petak - u Bosni umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepeni, navodi se u objavi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije