Danas oblačno sa kišom: Meteorolozi objavili prognozu do četvrtka - evo kada nam stiže sunce

0
Radiosarajevo.ba
Danas oblačno sa kišom: Meteorolozi objavili prognozu do četvrtka - evo kada nam stiže sunce
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / I danas se očekuje kiša / Ilustracija

Jutros je u Bosni oblačno sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini je djelomično vedro.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan Sedlo 13; Sokolac 14; Livno 15; Sarajevo 16; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg, Trebinje, Tuzla i Zenica 18; Gradačac i Mostar 20; Neum 22°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se i obilniji lokalni pljuskovi. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

U Sarajevu oblačno sa kišom ili pljuskom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C

Biometeorološka prognoza: Nastavlja se razdoblje nepovoljnijih biometeoroloških prilika. Nakon svježijeg i ugodnijeg jutra, pri čemu su izgledne padavine koje će pretežno djelovati na raspoloženje većine populacije, u drugom dijelu dana pod uticajem sparnog vremena, opšta slika će biti lošija. Tegobe kod hroničnih bolesnika će se pojačati, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U ponedjeljak, 12. juna u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. U drugom dijelu dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 27°C. 

U utorak, 13. juna u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C. 

U srijedu, 14. juna u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C. 

U četvrtak, 15. juna u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije