Danas oblačno i maglovito u cijeloj BiH: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

1
Radiosarajevo.ba
Danas oblačno i maglovito u cijeloj BiH: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Drvar -5 stupnjeva, Bugojno, Livno, Sokolac i Tuzla -4, Jajce, Sanski Most, Srebrenica i Zenica -3, Banja Luka, Bihać, Prijedor i Sarajevo -2, Bijeljina i Široki Brijeg -1, Doboj i Ivan Sedlo 0, Bjelašnica, Gradačac i Grude 1, Mostar i Trebinje 5, Neum 9 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjerno oblačno i sunčano vrijeme vrijeme. U jutarnjim satima sa mrazom u Bosni i višim predjelima Hercegovine, te magla po kotlinama i uz riječne tokove. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 12 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima sa maglom i niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura oko 9 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Stabilizacija vremena pozitivno će djelovati na većinu stanovništva, a hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Obzirom na osjetno niže temperature zraka tokom jutra i večeri, neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju, naročito u unutrašnjosti zemlje. Također, probleme može uzrokovati i duže zadržavanje magle. Danju toplije i ugodnije. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini i Krajini.

Objavljena je prognoza i za naredne dane u sedmici:

ZA 24.11.2020 (Utorak)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblak očekuje se u sjevernim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 4, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.

ZA 25.11.2020 (Srijeda)., umjereno oblačno i sunčano vrijeme, na istoku i u centralnim krajevima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 6, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do 15 stepeni.

ZA 26.11.2020 (Četvrtak)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 6, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije