Danas oblačno i 6 stepeni: Evo kad nam dolazi razvedravanje, a kad se vraća kiša

1
Radiosarajevo.ba
Danas oblačno i 6 stepeni: Evo kad nam dolazi razvedravanje, a kad se vraća kiša
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zagađenje zraka u Sarajevu

Jutros u Bosni oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -6; Livno -2; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 0; Sanski Most, Sarajevo, Zenica 2; Gradačac, Tuzla 4; Neum 8; Mostar 9; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Nakon prohladnog jutra, temperature će tokom dana porasti i uz duže sunčane intervale, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Opšta slika će, sa dužim sunčanim intervalima, većim dijelom dana biti ljepša u Krajini i Hercegovini, u Bosni uz postepeno razvedravanje, izraženije u poslijepodnevnim satima. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom.

Svjedoci destrukcije i urbicida: 'Sarajevske ruže' nominovane za ulazak na prestižnu listu

Svjedoci destrukcije i urbicida: 'Sarajevske ruže' nominovane za ulazak na prestižnu listu

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje do kraja dana. Tokom dana u Bosni je povremeno i ponegdje moguća slaba rosulja. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu zemlje do 16 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba rosulja. Dnevna temperatura oko 6 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana razvedravanje u Hercegovini, istočnim, jugoistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama može biti magle. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu do 6, dnevna od 4 do 10, na jugu zemlje do 15 °C.

U ponedjeljak jutro u većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i dio noći kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu do 6, dnevna od 7 do 14 °C.

Nova objava Nedima Sladića mnoge (ne)će obradovati: 'Sve su prilike...'

Nova objava Nedima Sladića mnoge (ne)će obradovati: 'Sve su prilike...'

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U ostatku zemlje lokalno slaba kiša ili rosulja. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, na jugu do 8, dnevna od 6 do 12, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 16 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, dnevna od 6 do 12, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 17 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije