Danas nevrijeme - evo šta meteorolozi najavljuju do kraja sedmice

Radiosarajevo.ba
Danas nevrijeme - evo šta meteorolozi najavljuju do kraja sedmice
Jutros u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, kao i u Hercegovini sunčano, a u ostatku naše zemlje pretežno oblačno. Kiša, pljuskovi i grmljavina zabilježeni su u centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Goražde 15; Kupres, Sokolac 16; Ivan-sedlo 17; Livno, Sarajevo, Srebrenica 18; Gradačac 19; Bihać, Bugojno, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Zenica 20; Banja Luka, Tuzla, Zvornik 21; Bijeljina, Doboj 22; Trebinje, Čapljina 23; Mostar 24; Neum 26.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Pogoršanje biometeoroloških prilika tokom dana, izraženije u dijelu Bosne, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenu poput glavobolje, nervoze i malaksalosti, izraženije poslijepodne. U Hercegovini će biti nešto ugodnije, s manje padavina, pri tome vruće i uz visoke vrijednosti UV indeksa.

Danas će u našoj zemlji prevladavati nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno jačim udarima vjetra, intenzivnijim padavinama, lokalno i gradom, očekuje se u većem dijelu Bosne. Na jugu Hercegovine, uglavnom, bez padavina. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjeren do pojačan, južni i jugozapadni. Dnevne temperature od 26 do 31, na jugu od 30 do 35 °C. U Sarajevu postepeno naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 28 °C.

Utorak: Jutro u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U ostatku naše zemlje sunčano. U jutarnjim satima slaba kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne, a poslijepodne ponegdje u istočnoj i jugoistočnoj Hercegovini. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 30 do 35 °C.

Srijeda: U većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 31, na jugu od 30 do 34 °C.

Četvrtak: Sunčano i vruće. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 28 do 34, na jugu od 32 do 36 °C.

Petak: Sunčano i vruće. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 31 do 37 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije