Danas nešto niže temperature: Objavljena prognoza do ponedjeljka

0
Radiosarajevo.ba
Danas nešto niže temperature: Objavljena prognoza do ponedjeljka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Proljeće u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bugojno -1; Sanski Most 0; Bjelašnica, Zenica 1; Bihać, Grude, Sarajevo-Bjelave, Tuzla 2; Ivan-sedlo 3; Neum 7; Mostar 8; Gradačac 9; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 7 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne u Bosni umjeren porast naoblake, što ponegdje u istočnim područjima može usloviti malo kiše. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu od 17 do 21 °C.

U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Dnevna temperatura oko 12 °C. 

BIOPROGNOZA: Opšta slika će biti malo lošija u odnosu na proteklih par dana, pretežno zbog izraženije naoblake u Bosni. Sa više svježine i uz povećan sadržaj vlage u zraku, osjet hladnoće također će se pojačati u jutarnjim satima, što bi moglo uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima. Danju ugodnije, uz postepeno, lagano zatopljenje i temperature, ne tako visoke kao u proteklom periodu. Na jugu sunčanije i uz povoljnije biometeorološke prilike.

U nedjelju, 28.02.2021., u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini većinom sunčano. Na sjeveru Hercegovine više oblačnosti prije podne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C.

U ponedjeljak, 01.03.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije