Danas lijepo i sunčano u BiH: Stiže promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Danas lijepo i sunčano u BiH: Stiže promjena vremena
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -5 stepeni, Drvar -4, Bugojno -3, Jajce -2, Sanski Most i Zenica -1, Bihać, Doboj, Grude, Livno, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 0, Banja Luka, Bijeljina, Bjelašnica i Sarajevo 1, Ivan-sedlo 2, Zvornik 4, Gradačac i Neum 6, Trebinje 8, Mostar 12 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 961 milibar, za 18 milibara je viši od normalnog i sporo se mijenja.

Bioprognoza: Nakon svježijeg, u Bosni i mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom, danju će temperature osjetnije porasti i biće ugodnije. Savjetujemo Vam da se slojevito odjenete, kako bi se po potrebi raskomotili. U poslijepodnevnim satima ne treba pretjerivati sa aktivnostima, obzirom na natprosječnu toplinu. Na jugu će biti sunčanije, uz ljepšu opštu sliku većim dijelom dana.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U Sarajevu sunčno vrijeme uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni.

U četvrtak, 25. februara 2021. godine, magla ili niska oblačnost u Krajini, sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U petak 26. februara 2021. godine, u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i u Krajni će biti magle. Vjetar slab sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu do 20 stepeni.

U subotu 27.02.2021. godine, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu do 16 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije