Prognoza za vikend: Nestabilno vrijeme s kišom

Radiosarajevo.ba
Prognoza za vikend: Nestabilno vrijeme s kišom
Danas se u našoj zemlji očekuje nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a slično vrijeme zadržat će se i tokom vikenda.

Na jugu Hercegovine, uglavnom, bez padavina. Vjetar, slab, u Bosni promjenljivog smjera, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 14 do 20, a dnevne od 23 do 29, na jugu do 31 °C.

U Sarajevu nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 26 °C.

Biometereološka prognoza: Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada će se pod uticajem nestabilnog i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput nervoze, glavobolje i iscrpljenosti, zbog čega je poželjno reducirati aktivnosti. Učesnici u saobraćaju također trebaju biti oprezniji u poslijepodnevnim satima.

U subotu nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 12 do 18, a dnevne od 24 do 30 °C. 

U nedjelju sunčano. Poslije podne umjeren razvoj naoblake može u centralnim i istočnim područjima Bosne usloviti lokalne pljuskove, ponegdje uz grmljavinu. Jutarnje temperature od 13 do 19, a dnevne od 26 do 31 °C. 

U ponedjeljak sunčano, uz umjeren porast naoblake poslije podne. Lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 11 do 18, a dnevne od 23 do 29 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije